Choď na obsah Choď na menu

4 druhy syra

28. 2. 2014

 Suroviny:  2 PL olivový olej, múka,  400 g chlebové cesto, 300 g drvené paradajky,  3 dl parajdakový pretlak, 2 PL okivový olej, 1 strúčik cesnak, 1 ks cibuľa, 1/2 zväzkov majoránka, čierne korenie, soľ, 150 g gorgonzola, 150g mozzarella, 50 g tvrdý syr,  40 g parmezán, majoránka

Postup:

Paradajkový základ: Očistíme cibuľu a cesnak a nasekáme najemno. Necháme rozpáliť olej v hrnci, na ktorom orestujeme cesnak aj cibuľu. Následne pridáme drvené paradajky, paradajkový pretlak a necháme povariť. Umyjeme majoránku a nasekáme ju. Do omáčky ju pridáme a osolíme a okoreníme. Budeme dusiť pol hodiny na miernom plameni. Do misky vložíme chlebové cesto, ku ktorému pridáme olej a vypracujeme hladké cesto. Vyvaľkáme ho na pomúčenej pracovnej doske na 2 pláty (30 x 40). Tieto platy rozložíme na plech, ktorý sme vystlali papierom na pečenie. Potrieme ich paradajkovou omáčkou. Na plátky nakrájame všetky druhy syrov a rozložíme ich na obe pizze, ktoré ešte posypeme majoránkou. Vložíme do rúry a pečieme pri teplote 220°C.
 
Čas prípravy: min. Porcia pre 6 ľudí.