Choď na obsah Choď na menu

Pizza margarita

22. 2. 2016

Suroviny: 350g hrubá múka, 2.5 vlažná voda, 7g sušené droždie, 2 PL olivoví olej, 1KL soľ, 1KL cukor, 400g kondenzované paradajky, 100g syr mozarela, 2KL sušenej bazalky, 2PL paradajkoví pretlak, 3PL strúhaný parmezán, 2 strúčiky cesnaku, korenie

Postup prípravy receptu: Do misky dáme cukor a droždie a zmiešame s 50 ml vody. Necháme postáť na teplom mieste asi 15 minút, teda až kým nevznikne kvások.Múku zmiešame so soľou a v strede urobíme jamku. Pridáme olej, kvások a zvyšnú vodu. Vymiešame celkom hladké cesto. Pracovnú dosku pomúčime a vyklopíme na ňu cesto a miesime, až kým nie je celkom vláčne. Cesto dáme späť do misky a prikryjeme ho fóliou, ktorú sme pred tým potreli olejom. Cesto necháme asi pol hodinu stáť, teda až kým nezdvojnásobí svoj objem. Cesto váľkame 2 minúty. Rukami cesto vytiahneme a položíme na olejom vymastený plech tak, aby boli aj okraje rovnako hrubé. Cesto by malo mať hrúbku 6 mm, pretože počas pečenia sa ešte zdvihne. Náplň na pizzu urobíme tak, že dáme do hlbokej panvice pokrájané paradajky z konzervy, pretlačený cesnak, bazalku, olivový olej, korenie a soľ a necháme asi 20 minút bublať, až kým omáčka nezhustne. Vmiešame paradajkový pretlak a necháme vychladnúť. Na cesto rovnomerne nanesieme uvedenú zmes a povrch posypeme mozzarellou a parmezánom. dáme piecť pizzu do predhriatej rúry pri teplote 200°C na 20 až 25 minút. Servírujeme.