Choď na obsah Choď na menu

Lachký kremeš

24. 2. 2016

Suroviny: 250g hladkej múky, 250g Palmarínu, 2dl vlažnej vody, 1PL octu, soľ, Krém:1L mlieka,200g kryštálového cukru, 4 žĺtky, 2 balíčky krémového prášku Zlatý klas, 2Pl hladkej múky, sneh zo 4 bielkov, 1 vanilkový cukor

Postup:Hladkú múku preosejeme, nakrájame Palmarín a s vlažnou vodou, do ktorej sme pridali ocot a soľ, vypracujeme vláčne závinové cesto. 3x po 15 min. pregúľame a preložíme ako obálku, rozdelíme na dva bochníky, každý rozvaľkáme na hrúbku 0,5 cm a veľkosť  plytkého veľkého plechu. Cesto popicháme vidličkou a v horúcej rúre upečieme do ružova.

Krém:Žĺtky, kremový prášok, múku a cukor rozmiešame v troche mlieka na kašu, aby sa nám nevytvorili hrudky, ostatné mlieko dáme variť a  za stáleho miešania pridáme pripravenú masu. Uvaríme krém a ešte za horúca zľahka primiešame tuhý sneh vyšľahaný z bielkov s 1 lyžicou kryštálového cukru. Tento krém vylejeme na spodný plát upečeného cesta a na vrch položíme druhý plát.Trochu zlahka pritlačíme.Nakoniec posypeme práškovým cukrom.