Choď na obsah Choď na menu

Punčoví rez

22. 2. 2016

Suroviny: 8ks vajíčok, 400g polohrubej múky, 1ks prášok do pečiva, 100ml teplej vody, lekvár. Sirup:100ml vody, 500ml červený sirup, cukor, punčová aróma,šťava citróna,100ml rum. Punčová poleva:250g práškového cukru, 2PL vody, 1PL citrónová šťava, červené farbivo

Postup: 1. piškótové cesto: Žĺtka vymiešame s cukrom a vanilkovým cukrom do penista, potom pridáme vodu a olej, pridáme múku s práškom do pečiva a nakoniec sneh so 6 bielkov. Cesto rozdelíme na 2 plechy. A pečieme pri teplote 180°C 15-20 min. 2. piškótové cesto: Postup taký istý ale nerozdeľujeme na dva ale upečieme jeden plat, pridáme trochu farbiva aby cesto bolo farebné (ružová). Piškótové cestá pečieme na mastnom papieri.Tenšie platy natrieme lekvárom. Na jeden natretý plat, dáme hrubší plat (2. piškótové cesto t.j. zo 4 vajec), ktorý polejeme sirupom a preložíme druhým natretým platom, pritlačíme a natrieme tenkou vrstvou lekváru. Na vrch vylejeme punčovú cukrovú polevu.